Treceți la conținutul principal

Eroul fără pelerină

Am revenit după o luuuuungă perioadă de inactivitate pe blog, pentru a vă spune o poveste. Eram în generală atunci cînd începuse moda cu tricourile de fotbal. Toți colegii avea cîte unul. Ba cu Zidane, ba cu Raul, ba cu Beckham, Totti, Del Piero sau Ronaldo. Ca orice copil, îți dorești să ai ce vezi la alții, așa că l-am bătut pe tata la cap cîteva zile la rînd sperînd că poate îmi ia și mie un tricou pe care să-l port cu mîndrie cînd se joacă fotbal în curtea școlii. Într-o duminică, m-a trezit de dimineață și mi-a zis să mă îmbrac. Bănuiam că orăcăiala mea l-a înduplecat, așa că m-am îmbrăcat și am fugit pe ușă spre portiera mașinii purtînd tot timpul un zîmbet lung și tîmp pe față. Bănuiala mea a fost confirmată cînd am ajuns într-un centru comercial (n-aveam bani să-mi cumpăr atunci un tricou original dintr-un magazin oficial și nici nu prea erau atunci astfel de magazine în orășelul meu de baștină), plin de tarabe cu mesele ticsite de marfă, de la șosete flaușate, pînă la uniforme pentru elevi. Ochisem încă de la intrare taraba cu tricouri așa că m-am dus glonț acolo, în timp ce tata se chinuia să țină pasul cu mine. "Ooo, tinere, ți-ar sta bine cu un tricou cu Raul!" - vînzătorul deja începuse să-și spună poezia... S-a lovit însă de refuzul meu categoric! "Beckham, Zidane, Roberto Carlos, nu?". Am crescut cu Realul galactic. Țin în continuare cu ei, dar pur și simplu nu am vrut. Apoi mi-a atras atenția un tricou din margine, izolat, alb cu dungi negre. "Ăla cu ce e? Dacă e cu Juventus să nu mi-l arăți!". "Cu Pancu tată, da e mare de tine!". Era tricoul lui Daniel Pancu de la Beșiktaș. Pancu, jucătorul care luase campionatul cu Rapid! Pancu, cel care a făcut un meci de poveste împotriva Fenerului! Nu mă interesa că era mare. Era cu Pancu! Așa că tata a dat din umeri, nedumerit și el, și mi-a luat tricoul, pe care-l am și acum. Și uite așa, în curtea școlii, cu mingea la picior, "Daniel Pancu" își croia drum printre o mulțime de clone ale lui David Beckham. "Fericirea stă în lucrurile simple" - este o vorbă adevărată! Și ce e mai frumos decît să vezi un copil cum îmbracă cu mîndrie un tricou cu numele eroului său pe spate și să-l vezi cum se bucură cînd marchează, crezînd pentru un moment că a intrat în pielea eroului său? Îmi aduc aminte și acum tunsoarea celebră "1+9" de pe ceafa lui "Pancone". Mulți zic că a fost kitschoasă, țigănească șamd. Nu contează! Pentru mine, acel "1+9" e același lucru cu "S"-ul de pe pieptul lui Superman. Ăsta e Daniel Pancu, "eroul fără pelerină"!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muzica Adevarata Cap.4: Z.O.B.

Mda... Z.o.b. Green Day de Romania! Era pacat sa nu avem si noi o astfel de trupa. Prima etapa Zob a inceput in 1988, cand Lonti,Mosu si Forrest, au infiintat trupa Rock Didactic. Vlad,solistul,a aparut in trupa in 1991,pe cand avea doar 17 ani. Trupa se numea atunci Puzzle ( dupa ce a activat si sub denumirea de Trafic).La un an dupa venirea lui Vlad, trupa isi schimba din nou numele, in Jad,iar inca un an mai tarziu, si-l schimba definitiv in ZOB.Baietii de la Zob s-au bucurat de un succes rasunator si de o ascensiune rapida, tot mai multi tineri fiind atrasi de muzica lor. Primul videoclip ZOB a aparut abia in 1998 ("Telenovele"),piesa fiind difuzata des pe Atomic tv. In fine,nu mai aburesc lumea cu bla-bla-uri. Cine doreste sa dea un shot de rock alternativ cu influente punk si putina caterinca,e invitat sa dea click mai jos si sa-si faca urechile ZOB!
Vezi mai multe din Rock pe 220.ro
Vezi mai multe din Rock pe 220.ro
Vezi mai multe din Rock pe 220.ro
Vezi mai multe din Roc…

Heil Fußball !

"Argentina ajunge sigur in finala!" sau "Argentina ia Campionatul!", asta imi spunea toata lumea cand le ceream parerea cu privire la CM din Africa de Sud. Eu eram mereu Gica Contra si iata ca am avut mare dreptate.
Argentina are vedete, dar nu are antrenor! Vazand toate meciurile lor de pana acum la mondial, eram convins ca in cazul in care se vor vedea condusi, nu vor putea reveni in joc. Din nou, am avut dreptate! Inca din minutul 3, Muller le-a taiat craca de sub picioare. Treptat, argentinienii s-au pierdut, expeditiile lor catre poarta lui Neuer fiind zadarnice. Nemtii in schimb nu s-au multumit si au vrut sa le arate mucosilor din tara tango-ului ce inseamna disciplina nemteasca. "Die Mannschaft" a facut instructie cu "pumele" butoiasului atomic, butoias care n-a fost in stare sa gestioneze situatia!
Personal, doream o finala ca-n 2002, Germania-Brazilia, dar din pacate, ca si in cazul Argentinei, un antrenor si-a batut joc de o tara care s…